SCURT GHID DESPRE VoIP SI VoIPIT

Ce este VoIP-ul?

Voice Over Internet Protocol (sau VoIP, pe scurt) este telefonia care foloseste Internetul.


Cu ce te poate ajuta VoIP-ul?

  • reduci costuri: e mai ieftin decat telefonia clasica, oricat de ieftina ar fi ea in Romania. Iar la apelurile internationale chiar se vede diferenta.
  • organizezi intern, si nu numai, conferinte, poti sa setezi cum sa sune telefoanele angajatilor, poti sa-ti faci chiar si propriul call center, exact asa cum iti doresti.
  • extragi rapoarte in timp real despre ce se intampla in firma: cine si cum vorbeste, ce clienti au fost sunati, ce clienti au sunat. Astfel poti sa iti faci o idee foarte rapida despre cum evolueaza afacerea ta.
  • initiezi si primesti apeluri video. Si cum netul e bun, rapid si ieftin pe la noi, poti sa transmiti chiar si HD, ca nu se simte.
  • ai acoperire peste tot unde ai Internet. Si cum ai la indemana oricand macar un Wi-Fi sau o retea de 3G/4G, poti sa suni si sa fii contactat de oriunde. Da, stim in Romania nu e asa o problema, ca apelurile pe mobil sunt ieftine. Dar daca esti in vacanta in Turcia sau in Elvetia, sau faci afaceri in Moldova sau Serbia, nu e mai bine sa vorbesti practic gratis in Wi-Fi decat sa platesti 1.5 EUR/minut taxe de roaming?
  • trimiti si primesti faxuri prin e-mail, fara sa cumpari un echipament special si sa ii dedici o linie telefonica. Da, stim, e demodat, insa multe institutii, mai ales din strainatate, inca folosesc aceasta tehnologie.
  • si multe altele...


Cat de usor este sa faci VoIP-ul sa mearga?

Pai nu e usor... chiar deloc. Daca n-ai habar ce inseamna RFC 3261, SIP, Stiva TCP/IP, T.38, NAT Transversal, Media Proxy, si multe alte denumiri din astea pompoase, probabil ca te dai batut repede.


Ce faci daca nu te descurci cu VoIP-ul?

Pai, de fapt, nicio problema, pentru ca noi stim de-astea si mai mult decat atat! Indiferent de ce ai nevoie in materie de instalare, mentenanta, chestii noi in sistemul tau de comunicatii, noi suntem cei care ne vom ocupa de asta.

Vom vorbi cu furnizori daca e nevoie; iti vom da cele mai bune sfaturi, ce sa cumperi si sa nu cumperi; vom fi prezenti atunci cand vei trage cablurile; iti vom seta echipamentele, le vom testa si le vom face face intotdeauna sa mearga.

Si mai ales, vom fi acolo atunci cand providerul tau iti va spune ca nu e de datoria lui sa-ti configureze centrala telefonica. Crede-ne, stim despre ce vorbim...


Cine suntem noi?

Noi suntem VoIPIT. O echipa de (ne laudam un pic) specialisti in telecomunicatii, usor frustrati de faptul ca, de obicei, companiile de telefonie nu au cum/cand sa ofere suport tehnic avansat si personalizat clientilor. Si ne-am gandit ca daca tot n-o face nimeni (sau aproape nimeni la modul serios), am putea sa incercam noi.


Cum ne contactezi?

Scrie-ne la contact@voipit.ro sau suna-ne la (+40) 370 509 509 si noi o sa revenim in cel mai scurt timp cu o oferta personalizata. Daca preferi, ne poti trimite si un fax la (+40) 370 509 508, dar noi il vom primi tot prin e-mail.

Informatii administrative

Adresa sediului social: Bucuresti, Sectorul 6, Strada Lavandei, nr.10, PARTER, bloc o12,scara C, Ap. 113

Cod unic de inregistrare: 36840386

Nr. de ordine la Registrul Comertului: J40/16429/15.12.2016

IBAN: RO53INGB0000999906441339